Moje šťastná hvězda

Lahodný třešňový pudink s likérem

Krémový vanilkový pudink s třešněmi kombinuje výrazně sladké chutě s těmi kyselejšími.


Ingredience:


3 plátky želatiny


250 ml mléka


250 ml smetany ke šlehání 33 %


1 vanilkový lusk


30 g krystalového cukru


Na ovocnou omáčku:


180 g cukru krystal


180 ml vody


350 g třešní


trocha třešňového likéru


Postup:


Želatinové plátky namočte do studené vody. Smetanu, mléko, cukr a vanilkový lusk přiveďte k varu. Vymačkejte vodu z želatinových plátků a přidejte je do zahřáté směsi. Plotýnku vypněte a směs míchejte tak dlouho, dokud se želatina nerozpustí.  


Směsí rovnoměrně naplňte skleničky a umístěte je do lednice. Mezitím si připravte ovocnou omáčku. V kastrůlku si zahřejte cukr, vodu a třešňový likér. Sejměte kastrůlek z plotny a přidejte do něj polovinu třešní.


Vše dobře rozmixujte. Omáčku sceďte a smíchejte s druhou várkou třešní. Skleničky s pudinkem po hodině vyjměte z lednice a mističky doplňte třešňovou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden