Moje sladké tajemství

Lakování nehtů od A do Z

Pečlivě si nehty připravte

Než vůbec začnete se samotným lakováním, je zapotřebí si nehty připravit. V první řadě je zbavte předchozího laku. Pod novou vrstvou by vám zbytky dělaly ošklivé mapy. Ruce si po odlakování důkladně umyjte mýdlem a co nejvíce vysušte, aby nebyly mastné.

Chce to dost času Lakování nehtů bývá často považováno za činnost navíc, kterou v případě, že vám zbude před odchodem z domu čas, vykonáte. Pokud víte, že se vám tohle stává, nalakujte si nehty klidně už na noc, aby se vám lak nepoškodil.

Na očištěné nehty nejprve naneste slabou vrstvu spodního bezbarvého laku. Ten vyplní maličké otvory v nehtovém lůžku. V opačném případě vám při odlakování zůstane nažloutlý povlak. Jde se na lakování! Vrstvu nechte zaschnout a naneste na ni barevný lak.

Jestli má dobré krytí, měly by vám stačit tři tahy od kořene nehtu po jeho špičku. V opačném případě naneste klidně dvě vrstvy na sebe. Máte příliš krátké nehty, a přesto byste je chtěla mít nalakované? Veďte pouze jeden tah středem nehtu.

Lůžko se tak opticky zmenší. Až budete hotová s barevnou vrstvou, naneste na ni nadlak. Ten obě vrstvy zpěvní, dodá jim lesk a urychlí jejich schnutí. Korekturovací tyčinku použijte v případě, že jste někde táhla mimo.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden