Moje šťastná hvězda

Langoše lepší než ze stánku

Langoše nemusíte vždy smažit na tuně oleje, zkuste je upéct na plechu. Něco jako pita chleba. A když vám vnoučata pomohou dělat těsto, vy získáte čas na přípravu ostatních ingrediencí.

Ingredience: 

2 hrnky pšeničné mouky, 1 hrnek perlivé vody, sáček sušeného droždí, 3 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience, abyste je potom nemuseli hledat po celé kuchyni. Připravte si velkou mísu, ve které bude připravovat těsto na ty nejlepší langoše.

2. Smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte ještě sušené droždí. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Někdy to trvá i 15 minut.

Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.

3. Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. V mezičase si můžete udělat třeba kečup nebo jednoduchou česnekovou pastu. Na tu utřete tři stroužky česneku, lžíci oleje a půl lžičky soli.

4. Zhruba po hodině si rozpalte troubu na 220 °C a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmějí být úplně tenké. měly by být zhruba 0,5–1 cm tlusté.

5. Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je strčíte do trouby. Pak už je pečte na vymazaném plechu, nebo vystlaném pečícím papírem, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut.

6. Hotové langoše si ozdobte tím, co máte rádi. Nejlepší jsou se strouhaným sýrem, kečupem, a kdo má rád, tak s česnekovou pastou. Připravte si k nim vlastní domácí kečup dle našeho receptu. Chutná skvěle.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden