Langoše se zakysanou smetanou

Máte rádi langoš s kečupem nebo se zakysanou smetanou?


Suroviny:


500 g hladké mouky


350 g zakysané smetany


200 ml polotučného mléka


1 vejce


1/2 čerstvého droždí


sůl, cukr


7 dcl oleje


4 stroužky česneku


200 g slaniny


2 červené cibule


Postup:


Mléko pokojové teploty nalijte do mísy, přidejte droždí, lžičku cukru a promíchejte. Do mléka dále přidejte 150 g zakysané smetany, vejce, sůl a hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte ho aspoň hodinu kynout.


Z těsta si vždy odkrojte bochánek a roztáhněte na placku. V kastrolu v rozpáleném oleji placky každou placku osmažíme po obou stranách.


Na pánvi si mezitím orestujte slaninu nakrájenou na kostičky. Langoš nechte okapat a potřete zakysanou smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem. Posypejte nakrájenou slaninou a cibulí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden