Lasagne s červenou čočkou a žampiony

Rychlý lehký pokrm, který zvládnete doslova za pár minut a nají se celá rodina.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 23 Kč

Suroviny na 6 porcí

- 9 plátků lasagní

- 200 g žampionů

- 150 g červené čočky

- 1 šalotka

- olivový olej

- 400 g loupaných rajčat

- 400 ml rajčatové šťávy

- bobkový list

- tymián

- sůl, pepř

- 2 stroužky česneku

- 1 nastrouhaná mrkev

Na bešamel

- 25 g másla

- 25 g hladké mouky

- 300 ml mléka

- 40 g eidamu

- mozzarella na zapékání

Postup

1. Na tuku osmahněte mrkev, šalotku, česnek, nakrájené žampiony a čočku. Osolte, opepřete a s bobkovým listem, tymiánem a drcenými rajčaty poduste. Přilijte rajčatovou omáčku.

2. Rozehřejte tuk na bešamel. Přidejte mouku, opražte, přilijte mléko a povařte asi 4 minuty. Odstavte a vmíchejte strouhaný eidam.

3. Do pekáčku dejte 1/3 čočkové směsi, na ni rozložte 3 pláty lasagní. Opět dejte 1/3 čočkové směsi, zalijte polovinou bešamelu, dejte lasagne, zbytek čočky a opět lasagne, které potřete zbývajícím bešamelem a posypte rozdrobenou mozzarellou. Pečte 30 až 35 minut při 180 ºC.

reklama

Komentáře

reklama