Lasagne s parmezánem na bílém víně

Suroviny:  1 lžíce olivového oleje  400 g mletého vepřového masa  1 cibule  2 kousky celeru  1 lžička sušeného rozmarýnu  150 ml bílého vína  425 ml kuřecího vývaru  400 g krájených rajčat  500 g lučiny 250 ml mléka  muškátový oříšek a sůl  175 g lasagnových plátků  15 g parmazánu  lístky bazalky Postup:  Olej rozpálíme v hrnci, přidáme maso a opékáme, dokud nezhnědne.

Vsypeme nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijeme víno a přivedeme k varu. Přiklopené vaříme 10 minut. Přidáme vývar, plechovku rajčat, osolíme. Přiklopené vaříme dalších 30 minut.  Lučinu smícháme s mlékem, dochutíme solí a muškátovým oříškem.

Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno dáme čtvrtinu masové směsi, poklademe pláty lasagní, na ně rozdělíme čtvrtinu lučiny a pokračujeme do spotřebování všech surovin. Končit bychom měli lučinou. Posypeme parmazánem a při 190 °C pečeme 30–35 minut.

Podáváme ozdobené bazalkou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama