Lasagne se slaninou

Suroviny:


  • 2 velké cukety

  • sůl + sůl s dvanácti bylinkami

  • 200 g anglické slaniny

  • 1-2 lžíce slunečnicového oleje

  • 2 stroužky česneku, rozmělněné nožem

  • půl lžičky drceného chilli

  • 250 g lučiny

  • 4 lžíce strouhaného parmazánu

  • máslo na vymazání formy

  • 350 g omáčky na těstoviny s česnekem

  • 400 g plátku lasagní


Postup:

Cukety omyjeme, nastrouháme, osolíme a necháme chvíli vypotit. Lehce vyždímáme. Troubu nahřejeme na 190 °C. Vetší pánev rozpálíme a pak na ní nasucho vyškvaříme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme jednu až dvě lžíce slunečnicového oleje, po chvilce cuketu, promícháme a opékáme.
Po čtyřech minutách přidáme česnek a chilli a dvě minuty opékáme. Cuketa by měla lehce změknout. Osolíme, přidáme lučinu a dvě lžíce parmazánu, promícháme a případně dosolíme. Vrstvu cuketové směsi dáme na dno zapékací nádoby vymazané máslem, na ní dáme čtvrtinu omáčky a navrch pláty lasagní, na ně opět cuketovou směs a omáčku, lasagne a postupujeme do spotřebování všech ingrediencí.  Končit bychom měli rajčatovou vrstvou. Posypeme ji zbylým parmazánem a dáme na 20–30 minut péct. Hotové lasagne budou krásně probublávat.

reklama
reklama

Komentáře