Lasagne se špenátem a ricottou

Pochutnejte si na vynikajících lasagních, tentokrát v bezmasé verzi.

Příprava: 80 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 6 porcí:

- 12 plátků lasagní

- 50 g parmezánu

Na náplň:

- 500 g baby špenátu

- 1 lžíce olivového oleje

- 2 stroužky česneku

- 200 g ricotty

Na omáčku:

- 700 ml mléka

- 50 g másla

- 50 g parmezánu

- 50 g hladké mouky

- sůl, pepř

- nastrouhaný muškátový oříšek

Postup:

1. Do rozehřátého másla vsypte mouku a připravte jíšku. Po minutě vmíchejte mléko a přiveďte k varu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmíchejte strouhaný parmezán.

2. Plátky česneku opečte na oleji. Přidejte propraný špenát a poduste doměkka. Vmíchejte ricottu.

3. Lasagne připravte podle návodu. Na dno vymazaného pekáčku rozložte 3 pláty lasagní, dejte bešamel, špenátovou směs a opakujte. Povrch posypte parmezánem. Pečte 50 minut při 180 ºC.

reklama

Komentáře

reklama