Moje šťastná hvězda
Lásce se bránila, ale nakonec jí propadla
Lásce se bránila, ale nakonec jí propadla

Herectví měla Hana Maciuchová (74)v rodině, její rodiče totiž byli divadelníci a malé Haně se vše okolo divadla líbilo.

Odmala zpívala a tancovala, a tak není divu, že jí tatínek sehnal roli družičky v Jiráskově Lucerně v olomouckém divadle, když jí bylo 14 let. Divadlu úplně propadla. Přihlásila se na pražskou DAMU, kde rozhodně nezahálela. Ještě během studií začala hrát v Divadle za branou.

Talent a píle

Mladé Maciuchové se začalo dařit. V 26 letech se stala členkou Divadla na Vinohradech, kde hrála několik desítek let. Je až neuvěřitelné, jak dlouho dokázala zůstat v jednom divadle, kde ztvárnila opravdu zajímavé role v představení, jako jsou Mistr a Markétka, Zločin a trest či Kdo se bojí Virginie Woolfové.

Maciuchová se ale proslavila především jako filmová herečka. Svou první výraznou roli získala v Krkonošských pohádkách coby rázná Anče a za pár let si zahrála v seriálu Žena za pultem.

Její bezprostřednost dostala do kolen nejednoho muže. Diváky si také získala jako představitelka Lucie Konášové v seriálu Nemocnice na kraji města.

Hlas k nezaplacení

Je až s podivem, jak je tato křehká dáma pracovitá. Má na kontě i řadu dabingů a rozhlasových her. Kdo rád poslouchal Šeherezádu v Příbězích tisíce a jedné noci, jistě si vybaví její charismatický hlas.

Maciuchová rozhlasové herectví miluje a nedá na něj dopustit. Podle ní je totiž jedno, jestli jste za kamerou, na jevišti nebo za mikrofonem, pořád musíte být dobrý herec.

A Maciuchová, která vyrostla na rozhlasových hrách, je přímo fenomenální herečkou. Do jejího hlasu se tak zamilovali posluchači a do její tváře zase diváci.

Kluci po ní šíleli

A proto není divu, že o krásnou a talentovanou herečku byl zájem a muži se za ní otáčeli. Své první lásky zažila už v době dospívání, a jak sama říká, neví, která vlastně byla úplně ta první.

Ovšem první vážný vztah měla v patnácti letech s chlepcem jménem Václav, který ale neměl pochopení pro její vášeň k divadlu. Maciuchová se tenkrát rozhodla pro svou lásku k herectví a Václava poslala k vodě.

Kdoví, co by bylo, kdyby s tímhle chlapcem zůstala. Dost možná by se z ní nestala herečka a filmový svět by tak přišel o jeden nesporný talent.

Síla lásky

Nejenže Maciuchová zvládá dobře svou profesi, ale je velmi příjemná i v soukromí a má své morální zásady. Jednu ale v životě porušila.

Ve své ctnosti si říkala, že ženatí muži jsou pro ni tabu, ale když do jejího života vstoupil charismatický kolega Jiří Adamíra (†67), rázem na své předsevzetí zapomenula. Seznámili se při natáčení televizní inscenace První radosti.

Okamžitě se do sebe zamilovali, i když tohle ani jeden z nich neplánoval. Vždyť Adamíra byl ženatý s talentovou divadelní herečkou Ljubou Benešovou (†92) a se svou ženou vychovával jedenáctiletého syna.

Kromě toho i Maciuchová v tu dobu měla s někým jiným románek, ale tento cit nebyl tak silný, aby uhasil žár, kterým planula ke svému novému objevu.

Kvůli ní se rozvedl

Maciuchová ale zamilovaného muže neodloudila od rodiny hned. Ze začátku v ní zvítězil morální princip a ona se s Adamírou několikrát rozešla. Chtěla udělat vše, aby její nová láska neopustila rodinu, a tak byla ochotna obětovat své štěstí.

Jenže vždy si k sobě našli cestu a po několika rozchodech už bylo jasno. Tihle dva bez sebe nemohou žít. Jejich vztah vydržel dlouho, i když mohl mít leckdo pochyby. Přece jen Adamíra už byl podruhé rozvedený.

Také se o něm vědělo, že se dokáže snadno nadchnout, ale také opustit. Vždyť Ljuba Benešová byla vdaná za herce Josefa Langmilera (†83) a jejich manželství bylo harmonické až do doby, kdy se Ljuba zamilovala do Adamíry a neváhala svého muže kvůli nové lásce opustit.

Zrádná rakovina

Nicméně Maciuchová a Adamíra k sobě opravdu patřili. Když Maciuchová zpětně vzpomínala, co bylo na jejich vztahu nejromantičtější, vyzdvihla tanec. Dokázali prý protančit celou noc.

I když to byla láska jako trám, spolu se nikdy nevzali. Maciuchová se bála, že by jejich manželství skončilo stejně jako ta předešlá, a proto spolu žili „na psí knížku“. Přesto byl jejich vztah plný lásky a harmonie a skončil až s Adamírovou smrtí.

Musela se naučit žít sama

A tak Maciuchová zůstala sama. Ale svou samotu si užívá a rozhodně nepatří do starého železa. Ráda cestuje anebo jezdí na svou chalupu. Miluje totiž přírodu, kterou dokáže ocenit v každém ročním období.

A kde bere svůj klid? Zajímá se totiž o východní filozofi i a našla se v buddhismu. Kdoví, kým by herečka chtěla být v dalším životě. Herečka ale po smrti svého milovaného partnera na život nezanevřela. Jen se učí být sama a více stát na vlastních nohou.

Lásku už nehledá

A o Maciuchovou je stále zájem i jako o ženu. I když byla dlouhé roky po smrti svého partnera sama, před půldruhým rokem se okolo ní začal točit lékař Karel Valdauf (71), který je synem slavného skladatele Karla Valdaufa (†68).

Potkala ho v Americe, kam si udělala výlet za svými přáteli Hanou Zagorovou (71) a Štefanem Margitou (61). A je pravda, že po boku lékaře velmi pookřála. Potřebovala nějakou spřízněnou duši, měla za sebou těžké období, kdy bojovala s rakovinou prsu a kdy jí zemřel její tatínek Josef Maciuch (†97).

Ovšem láska s velkým L se nekonala. Před Valdaufem se také občas ukázala s vysokoškolským profesorem Karlem Pstružinou (79) a také zářila štěstím. Nicméně to vypadá, že stále krásná Maciuchová k sobě hledá jen přítele, se kterým si bude moci popovídat a vyjít si, ale mileneckou lásku už nehledá.

Předchozí článek
Další článek
Související články
Po čtyřiceti letech to mají Jana Boušková a Václav Vydra nahoru dolů
premium
Manželství Václava Vydry mladšího (68) a Jany Bouškové (70) patřilo dlouhá léta k těm vzorovým. Nyní se ale zdá, že se nad ním objevují mráčky. Herec Václav Vydra mladší (68) nebyl prvním dítětem, které se narodilo legendám Václavu Vydrovi staršímu (†76) a Daně Medřické (†62). Nebyl dokonce ani prvním svého jména. Když si Vydrova matka […]
Martina Formanová po boku oscarového režiséra Miloše Formana prožila americký sen
premium
Lidé jim jejich lásku nepřáli a dokola jim tvrdili, že jim to kvůli vysokému věkovému rozdílu nikdy nemůže vyjít. Oni ale všem dokázali, že na věku nezáleží a spokojeně si žili na svém ranči v USA. Někdy se stane, že se idol z mládí připlete někomu do cesty a ještě se z toho stane osudová láska. Přesně to […]
Velká láska Bartoškových je jako první cena ve Sportce
premium
Stále se milují a podporují, a kromě toho ještě vždy báječně vypadají. Ano, řeč je o Jiřím Bartoškovi (77) a jeho půvabné manželce Andree Bartoškové, kteří spolu kráčí životem už téměř padesát let. Jejím rodičům se příliš nezdál, přesto si ho vzala. Andrea Bartošková totiž moc dobře věděla, že on je pro ni tím pravým. A Jiří Bartoška už tehdy věděl, […]
Matuška byl bouřlivák, ale jeho hříchy vyléčila láska
premium
V mládí provázela Waldemara Matušku (†76) pověst nestálého bohéma. Ale od chvíle, kdy si vzal v roce 1976 Olgu Blechovou (75), našel klidný rodinný přístav a oporu. Když v roce 1962 proběhl první ročník ankety Zlatý slavík, jeho vítězem v kategorii zpěváků nebyl vůbec Karel Gott (†80), jak by leckdo očekával, ale právě Waldemar Matuška (†76). Ti […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz