Můj kousek štěstí

Láska herečky a režiséra byla jako krásný, napínavý film

Můj kousek štěstí

Znali se dlouho, ale stačila jediná věta k tomu, aby přeskočila jiskra. Uvědomila si, že naproti ní sedí muž, který je skutečný formát.

Spolupracovali bok po boku na řadě nezapomenutelných filmů. Vzájemně se obdivovali, podporovali a zejména milovali dlouhých sedmadvacet let.

Jako významný televizní a filmový režisér se v uměleckém světě navždy zapsal Zdeněk Podskalský (†70). Nejprve se však zdálo, že se ve sféře umělců zapíše spíše v jiném odvětví. Chlapec ze šumavských Malenic byl vášnivým ochotníkem a přemýšlel, že by se v budoucnu stal hercem.

V cestě mu však stála zásadní překážka, tréma. Na filozofické fakultě v Praze tedy studoval psychologii a estetiku, a když se poté otevřel první ročník režie na FAMU, rozhodl se, že tento obor bude pro něj ideální volbou a začal studovat režii.

Coby mladý a nadějný straník byl následně vybrán, aby ve studiu pokračoval na Vysoké filmové škole v Moskvě. Odcestoval tedy do Ruska, kde mu

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden