Moje sladké tajemství

Léčba pomocí automatické kresby

Pokud vás hned po přečtení titulku napadlo, že to není nic pro vás, protože neumíte kreslit, tak můžete být klidní. Nejde o to, nakreslit dokonalý obrázek. Jde především o dokonalou práci s energiemi.

Automatická kresba je skvělý nástroj pro rozbor a napravení jakékoli situace. Je postavena na tom, že vše ve vesmíru se dá zobrazit jako určitá forma energie. Na papír kreslíte věci skrze svou vnitřní intuici, kterou v sobě probudíte prostřednictvím počáteční meditace, a postupně se tak snažíte vyřešit svůj konkrétní problém.

Zvládnu to? Jde o typ kresby, který je určen opravdu každému, protože, jak už jsme zmínili, vzniká skrze naši intuici. Tu máme vrozenou všichni, jen někdo ji může mít více otevřenou a rozvinutou. U někoho je potřeba ji probudit, k čemuž pomůže právě automatická kresba.

Začátečníkům tato metoda výborně poslouží jako relaxační technika. Můžete se vykreslit z toho, co vás obtěžuje. Obavy, strachy, vzteky apod. Nebo si jen kreslit obrázky pro radost. Jisté je to, že automatická kresba vám pomůže ke zklidnění, uzdravení nemocné mysli, rozvíjí tvořivost i šestý smysl, posiluje sebevědomí a pomáhá také porozumět sobě i druhým.

Jak postupovat

1. Nejprve je důležité si uvědomit, co vás přesně trápí, co si přejete a kam chcete směřovat. Tedy nejen čistit kresbou bloky, ale smysluplně vložit do svých vzorců i pozitivní záměr do budoucna.

2. Než začnete kreslit, je potřeba absolvovat krátkou meditaci. Takovou vizualizaci, která vás dostane do hladiny alfa.

K tomu můžete využít například poslech své oblíbené relaxační hudby.

3.V tomto stavu pak začnete malovat to, co vychází z vaší intuice. Pro začátek stačí, když se vykreslíte z emocí, bolesti či potíží. Stačí vzít pastelku a prostě začít.

Můžete si k tomu zvolit nějakou pozitivní představu, která váš stav charakterizuje, například: „Vím, že má situace se vyřeší tím nejlepším způsobem“ nebo „Čím víc se otevřu lásce, tím víc jsem v bezpečí.“ Při tom nechte ruku kreslit.

4. Rozdíl mezi klasickým kreslením a speciální automatickou kresbou je v tom, že nevíte, co kreslíte.

Ruka se pohybuje jakoby sama. Někdy je kresba provedena jednou čarou bez přerušení, jindy naopak více tahy. Kreslící ruka reaguje na informace z vašeho podvědomí nebo z podvědomí osoby, kterou kreslíte. Bránou pro tento stav je pravá mozková hemisféra.

Ta levá, jež je považovaná za rozumovou, zůstává vypnutá.

5. Pokud chcete zobrazit energii neviditelných bytostí, např. andělů, nejdříve se s nimi spojte a požádejte o dovolení je zobrazit. Zároveň je požádejte o pomoc a spolupráci, aby se jejich energie otiskla do vašeho díla co nejlépe.

Na závěr jim nezapomeňte také poděkovat. Kdy očekávat výsledky? První změny byste měli pocítit hned po nakreslení prvních obrázků. Nejprve se obvykle dostaví úleva, psychické uvolnění a zklidnění. V některých případech člověk pocítí rovnou i nárůst přicházející energie.

Záleží, v jakém stavu se zrovna nacházíte. Prostředek k uzdravení Současní léčitelé ji používají k diagnostice stavu zdraví nebo k vytváření léčivých a harmonizačních obrázků. Setkáme se s ní i v psychiatrii, kde slouží jako prostředek k vyjádření nálad pacienta.

Pokud chcete získat více informací skrze automatickou kresbu, můžete oslovit některého z odborníků, jenž se touto technikou zabývá..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden