Můj kousek štěstí

Léčba psí láskou

Psi kromě toho, že jsou našimi kamarády, ochránci a společníky, mají i dar nás léčit. Canisterapie je dnes uznanou metodou, která má široké spektrum využití.Už jen hlazení hebké psí srsti vyvolává v člověku pozitivní náladu a někdy stačí pouze přítomnost pejska v místnosti, aby smutný člověk přišel na jiné myšlenky. Pes nerozlišuje, jestli sedíte na vozíčku, nevidíte, jste staří nebo máte zdeformovanou tvář, vždycky vás bude milovat pro to, jací jste, ne proto, jak vypadáte.

Co musí takový pes umět?

Kromě výborně zvládnuté poslušnosti se musí chovat za všech okolností vyrovnaně. Je pro něj tabu napadání jiných psů či lovení jiných zvířat. Musí mít potěšení z blízkého kontaktu s lidmi. Terapie psí láskou je určena pro osoby s mentálním, smyslovým nebo tělesným postižením, autisty, seniory, hyperaktivní děti, osoby trpící depresemi, pro oběti domácího násilí či násilných trestných činů. Canisterapeutický pes je výbornou „pomůckou“ při rozvoji motoriky, dokáže zlepšovat koncentraci a rozvíjet citovou oblast člověka. Senioři opuštění v domovech se nemohou dočkat své psí návštěvy. Často si nechají vysadit pejsky na postel a vypráví jim svůj životní příběh…

Je lepší nežli dečka

Jednou ze součástí canisterapie je polohování, což znamená přikládání psa na ta místa těla, která je zapotřebí uvolnit. Pes výborně nahrazuje různé vyhřívací podložky a polštáře a v mnohém je lepší, než ten nejměkčí polštářek. Tělesná teplota psího těla je o dva stupně Celsia vyšší než teplota lidského těla, proto má schopnost člověka prohřívat a uvolnit. Zároveň se dotyčná osoba během polohování naladí na psa, zklidní a přizpůsobí mu svůj dech a přijímá energii proudící ze zvířecího těla. Psí terapie přináší radost, úlevu od bolesti, zlepšení zdravotního i psychického stavu, uvolnění a lásku všem, kteří to potřebují.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden