Moje šťastná hvězda

Léčivá síla starobylé katedrály

Panenský Týnec je na první pohled obyčejná vesnička poblíž Loun. Po celý rok sem však proudí zástupy lidí. Proč? Místo, kde se nachází torzo gotické katedrály, je totiž proslulé pozitivní energií.

Shoduje se na tom i řada psychotroniků a léčitelů, kteří doporučují pobyt v prostorách bývalé katedrály především lidem trpícím maniodepresivní psychózou a dalšími závažnými psychickými problémy, případně i těm, kteří prodělali úraz hlavy.

V dlaních cítíte silný proud energie

Celá „procedura“ je přitom velmi jednoduchá. Stačí usednout pokud možno do středu stavby a nechat myšlenky volně plynout. Nebo zde můžete zkusit meditovat. „Sotva jsem ušel několik kroků, ucítil jsem v dlaních proud energie, který rychle narůstal úměrně s tím, čím víc jsem se blížil středu stavby,“ popsal nám první návštěvu Panenského Týnce 69letý pan Ladislav. Ruiny gotického chrámu v Panenském Týnci vábí rok od roku další nové návštěvníky a obec už řadu let platí za oblíbené poutní místo, kam se lidé s oblibou vracejí. Jak i jiní návštěvníci tvrdí, po cestě jsou odpočatí, osvěžení a plní nečekaného klidu, který zde našli. Proč a jak to tu funguje?

Gotický oblouk je jako obří zářič

Faktem je, že gotická architektura představuje sama o sobě výjimečný fenomén, a to díky svým podivuhodným účinkům na mysl a duši člověka. Zajímavé informace na toto téma najdete například v knize Ivo Wiesnera Poutníci do země andělů. Velká pozornost je věnována především lomenému gotickému oblouku, který údajně funguje jako silný energetický zářič. Celý chrám je pak jakýmsi střadatelem pozitivní energie. Většina gotických chrámů bývá také zpravidla postavena v oblasti silného zdroje pozitivní zemské energie, v jejich blízkosti najdeme často například studánku s léčivou vodou. Stále se vám to zdá nemožné? Jen si vybavte slavné buddhistické kláštery v Asii, megalitické stavby Stonehenge v Anglii nebo Velké pyramidy v egyptské Gíze. Nemusíte za nimi až takhle daleko, nyní víte, že jedno magické místo najdete kousek za Prahou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden