Moje šťastná hvězda

Léčivé odvary

Zima našemu zdraví příliš neprospívá. Takový bylinný čaj je ovšem zejména v tomto období hotový zázrak. Vyléčí mnohé neduhy. Který bude váš oblíbený?

K přípravě čajů se hodí sušené i čerstvé bylinky. Stačí jen znát jejich správné množství a hlavně to, k čemu která léčivka slouží.

MEDUŇKA DODÁ ENERGII

Do šálku nasypejte jednu čajovou lžičku sušené meduňky a zalijte ji vroucí vodou. Nechte deset až patnáct minut louhovat, pak sceďte a máte hotovo. Meduňkový čaj pijte až třikrát denně, klidně dlouhodobě.

ANTIDEPRESIVNÍ TŘEZALKA

Polévkovou lžíci sušené třezalky zalijte vroucí vodou a vylouhujte. Postačí pět až deset minut. Čaj popíjejte v průběhu celého dne.

KOPŘIVOVÉ POVZBUZENÍ

Na přípravu čaje potřebujete 50 g březového listí, 50 g kopřivového listí, 50 g pampeliškové natě a nakonec také 50 g petrklíčového květu. Všechny bylinky smíchejte dohromady.

Dvě lžíce této směsi přendejte do menšího kastrolu a přelijte půl litrem vroucí vody. Čaj louhujte deset minut. Nikdy nepijte celé množství najednou, ale rozdělte si ho na tři čajové šálky. Užívá se minimálně po dobu tří týdnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden