Ledový salát s uzeným lososem a křepelčími vejci

Suroviny:

1 menší ledový salát

100 g uzeného lososa

6 křepelčích vajec

10 ks cherry rajčátek

hrst rukoly nebo petrželky

Zálivka:

1 lžíce citronové šťávy

2 lžíce olivového oleje

špetka soli

čerstvě mletý černý pepř

Postup:

Ledový salát omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na malé kousky do mísy. Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka, jež povaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená je oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.

Opláchneme a osušíme cherry rajčátka a rozkrájená na poloviny nebo čtvrtiny si je též dáme stranou. Opláchneme a osušíme i rukolu nebo petržel. V malé mističce prošleháme zálivku a promícháme v míse s ledovým salátem, rukolou a rajčátky.

Salát dáme na talíř, poklademe natrhanými plátky lososa a přidáme vajíčka. Podáváme ihned s francouzskou bagetkou nebo opečenými plátky toastového chleba. Dobrou chuť.

Tip!

Místo lososa můžete využít i tuňáka, lepší je však marinovaný čerstvý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden