Můj kousek štěstí

Ledviny jsou koncem zimy v ohrožení

Procházíme právě dny, kdy jsou ze všech orgánů v našem těle nejvíce ohroženy ledviny.

Jak zkontrolovat jejich činnost? Test je jednoduchý. Večer snězte větší syrovou červenou řepu. Ráno se podívejte na barvu moči – pokud je červená, tak vaše ledviny potřebují povzbudit, a to nejlépe urologickým čajem, ovesným odvarem, celerovou nebo zelnou šťávou. Nejlépe by bylo zůstat v teple a popíjet čistící tekutiny. Je třeba přísně dodržovat pitný režim a dbát na správný a vyvážený přísun minerálů.

Pijte minerálku se sodíkem.

Snažte se pít během celého dne a hlavně při aktivní činnosti ledvin od 17 do 19 hodin. Později už moc nepijte - narušili byste si spánek. Omezte čaj a kávu. Jezte méně živočišných bílkovin a omezte solení. Zvyšte příjem ovoce, zeleniny a potravin bohatých na draslík.

Jaké nápoje nasadit?

Výborná je brusinková šťáva,  která je díky schopnosti okyselit moč doporučována jako prevence i prostředek léčby ledvin. Pomohou vám také čaje z červeného jetele, plodu jalovce, medvědice lékařské nebo kopřiv. Na ledviny a pročištění močových cest blahodárně působí čaj z přesličky nebo pampelišky. Výborné jsou pro celkové posílení organismu čaje z břízy, šípku nebo řebříčku. Na ledviny je navíc vynikající šťáva z červené řepy. Nezapomínejte na prohřívání celého těla v zázvorových nebo solných koupelích. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden