Legendární aztécká polévka

Je neskutečně chutná, pikantní a  především plná lahodného sýra.


Suroviny:


1 paprika


1 balení malých tortill


2 kuřecí prsa


1 plechovka krájených rajčat


4 lžíce oleje


1 litr kuřecího vývaru


1/2 avokáda


2 hrsti tvrdého sýru


100 ml zakysané smetany


1 limeta


čerstvý koriandr


sůl a pepř


Postup:


Rajčata a papriku nakrájejte na kostky, přidejte prolisovaný česnek a cibuli. Ve větším hrnci si rozehřejte olej a přidejte smíchané ingredience.


Vařte 10 minut a přidejte vývar a nasekaný koriandr. Přiveďte k varu. Dále přidejte do hrnce kuřecí prsa nakrájená na kousky, sůl, pepř a opět vařte 10 minut.


Na pánvi si opět rozehřejte olej a osmažte kukuřičné placky, pak je zbavte přebytečného oleje a nakrájejte na proužky.


Polévku servírujte v miskách, posypanou tortillou, nakrájeným avokádem a bohatou vrstvou nastrouhaného sýra.

reklama
reklama