Můj kousek štěstí

Legendární čarodejnice Saxana vystudovala operní zpěv

Můj kousek štěstí

Klasika zpěvačku dlouho nebavila, více ji táhl svět divadla a koncerty s kapelou

Nemine den, aby jí někdo tu čarodějnici nepřipomněl. V očích mnoha diváků zůstane Petra Černocká (72) zřejmě navždy Saxanou, i když vystudovala operu a celý život vystupuje hlavně jako zpěvačka.

Navždy se nám zapsala do paměti jako nejslavnější česká čarodějnice v legendárním filmu Dívka na koštěti. I když se Petra Černocká (72) odjakživa cítila být zpěvačkou, největší popularitu získala touto rolí. Jaké bylo její dětství? K jemné princezně ji doma nevedli.

Její první vzpomínka je prý na den, kdy ji tatínek hodil do rybníka se slovy – a plav! „Předtím mě, pravda, trénoval v obýváku na židli, kam mě položil na bříško a učil mě synchronně mávat ručičkama a nožičkama ve stylu prsa. No, tehdy měli rodiče spartánskou výchovu za jedinou správnou,“ vzpomíná dnes zpěvačka s úsměvem.

Tatínek byl právník, maminka úřednice „Byli jsme taková slušná středostavovská rodina, kde se měli všichni rádi,“ říká Petra o krásném rodinném zázemí. Jenže brzy se

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden