Moje šťastná hvězda

Legendární herec žil tak rychle, že nestihl ani zestárnout

Moje šťastná hvězda

Nejlépe mu bylo v zakouřených pražských hospůdkách a v některých prý patřil mezi stálé štamgasty. Bohužel podobný životní styl si nakonec vybral až příliš krutou daň.

Nezapomenutelný Vladimír Dlouhý (†52) zanechal v srdcích svých blízkých hlubokou stopu. Neustále na něj vzpomínají a i díky filmům, které natočil, se jim zdá, jako by nikdy neodešel.

Sotva se Vladimír Dlouhý (†52) jako dvanáctiletý kluk poprvé postavil před kameru, už byl slavný. V rodinném dramatu Už zase skáču přes kaluže ztvárnil Vladimír malého chlapce, který v šesti letech ochrnul. Jen díky své pevné vůli a velkému odhodlání se ale přece jen vrátil ke své velké lásce, jízdě na koni.

Vladimírův výkon vzal diváky za srdce, a tak není divu, že se v českém hereckém světě zrodila nová hvězda. On sám ale po kumštu nijak zvlášť netoužil. Protože se chtěl stát stavařem, stejně jako jeho tatínek, přihlásil se na průmyslovku.

Jenže tam ho nevzali, a tak alespoň nastoupil na zednické učiliště. Zřejmě by se i vyučil, jenže ho

Zbývá vám 91% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden