Legendární kapr na pivě

Ryby bychom měli jíst minimálně jednou v týdnu, to jsme schopni dodržet, ale jen málokdy sáhneme po kaprovi. Jan Punčochář ví, jak na to. Jeho recept na kapra si prostě zamilujete.

Ingredience: 6 porcí kapra, 3 velké cibule, 300 ml černého piva, 200 g anglické slaniny, hladká mouka na obalován, sůl, tuk na pečení

Postup: Porce kapra důkladně opláchneme, pečlivě osušíme, jemně nasolíme a potom obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj postupně obalené porce a rychle je osmahneme po obou stranách tak, aby se nic nepřipálilo, jen jemně propeklo. Připravíme ho tak na další úpravu, tentokrát v troubě. Pak porce naskládáme do zapékací misky, zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a důkladně vše zalijeme pivem. Na povrch poklademe anglickou slaninu nakrájenou na kostky, nezakrýváme a dáme péct do předehřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře