Lehké dietní rizoto

Rizoto s čerstvými i sušenými rajčaty a cuketou je dokonalá večeře.

Suroviny na 4 porce

- 3 rajčata

- 2 lžíce sušených rajčat v olivovém oleji

- 300 g rýže

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 lžička libečku

- 1 mladá cuketa

- 1 svazek jarní cibulky

- 4 lžíce rajčatového pyré

- sůl

Postup

1. Rajčata nakrájejte na menší kostky, cuketu na kostičky, bílou část jarní cibulky nadrobno.

2. V hrnci na oleji osmahněte cibulku. Přidejte rýži, orestujte a zalijte vroucí vodou. Osolte, přidejte libeček a za občasného promíchání vařte 10 minut.

3. Přidejte cuketu, rajčata a vmíchejte pyré a naložená rajčata. Vařte 20 minut doměkka.

reklama
reklama

Komentáře