Lehké kuře se zeleninou

Lehké kuře na zelenině se dá udělat na mnoho způsobů, při přípravě tohoto receptu cítí Ivan Vyskočil naprostou kulinářskou svobodu. Dá se dokonce říci, že vše je dovoleno.

Ingredience: 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, 4 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, brokolice, cibule, česnek, paprika, fazolky, 5 hlaviček růžičkové kapusty (nemusí být), libeček, snítka tymiánu, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, čerstvě mletý pepř, 20 g másla, hrst ploché petržele, sůl

Postup: Kuře nebo stehna omyjeme a dáme vařit s kořením a bylinkami.Vody by mělo být jen tolik, aby maso bylo ponořené. Od bodu varu vaříme asi 20 minut. Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a přidáme ji k masu. Vše vaříme až do změknutí masa i zeleniny. Vše vyjmeme a maso obereme od kostí (nemusíme). Rozpustíme máslo a smícháme s nasekanou petrželkou a poté se zeleninou. Servírujeme tak, že na máslovou zeleninu dáme porce masa a dochutíme čerstvě umletým pepřem.

reklama
reklama