Můj čas na kafíčko

Lékaři si s ní už vůbec nevědí rady!

Neustálé problémy s manželkou Hanou (57) berou už Jiřímu Krampolovi (80) veškerou sílu. Za posledních pár měsíců je manželka hospitalizovaná v nemocnici dokonce už popáté. Jiřímu se alespoň na chvíli ulevilo. Ví, že už na to sám nestačí. Co ale bude dál?

Když před několika týdny odlétali Jiří Krampol (80) s manželkou Hanou (57) na dovolenou do Tuniska, vypadalo to, že se k nim vrátilo štěstí. Hanka se dala po svém pobytu v nemocnici, kde byla hospitalizována kvůli celkovému kolapsu organismu z odmítání potravy, opět do pořádku.

Pečoval o ni jako o princeznu

Takže to vypadalo, že už si budou moci alespoň na chvíli vydechnout a zase si užívat života. Jiří byl tak nadšený, že připravil pro svou drahou polovičku parádní oslavu. Pro svou ženu by prý udělal cokoli, takže jí nakoupil i nové oblečení, protože rapidně zhubla a její dřívější věci jí už neseděly. Objednal jí i kosmetičku, kadeřnici, a dokonce jí zařídil relaxační masáže. Prostě chtěl udělat všechno pro to, aby se cítila krásná a odpočatá. Jenže během dovolené Hanka opět zkolabovala, a místo aby si užívala na pláži, strávila několik dní na jednotce intenzivní péče.

Krampol byl nešťastný a zřejmě cítil, že jim Hančiny problémy začínají přerůstat přes hlavu a že se z toho jeho žena jen tak nedostane. Všechna ta hrůza byl čím dál dramatičtější. Nakonec vše vyvrcholilo tím, když ani ne týden po návratu domů do Čech musela pro zesláblou Hanku znovu vyrazit záchranka a dopravit ji do Nemocnice Na Františku. „Hanička je v nemocnici, dávají jí kapačky. Nevím, co bude dál. Nechápu, co se stalo. Na jaře přestala jíst a strašně zhubla. Bohužel se to vůbec nelepší,“ zoufal si herec, který se vážně bál o její život.

Nekonečný kolotoč po nemocnicích

V plánu měl jediné řešení. „Musím Haničku přesvědčit, aby se léčila. Kapačky jí pouze uleví, ale nevyřeší problém. Řešením by bylo, kdyby ji doktoři znesvéprávnili,“ přiznal Jiří. To asi Hanka nebyla ráda. Nakonec jí zřejmě nic neřekl. Evidentně to totiž nebyla potřeba, protože se s Hankou na léčení v psychiatrické léčebně v Červeném Dvoře nakonec domluvili. Sice je stále ještě v Nemocnici Na Františku, ale převoz do léčebny už je prý na spadnutí. Přiznala to sama Krampolová s tím, že na přání svého muže nastoupí do léčebny. „Tam mi prý pomůžou, ale moc tomu nevěřím. Ale kvůli Jiříčkovi tam pojedu, slíbila jsem mu to. Prý tam budeme sázet kytičky a hrát volejbal,“ doufá Hanka.

Nedokáže přestat kouřit

Údajně by tam měla strávit přibližně měsíc. Záleží na tom, jak rychle se jí podaří uzdravit. V nemocnici i nadále přijímá návštěvy a může se také volně pohybovat, odepřené jsou jí však cigarety a přístup do kuřáckých prostor. Haně se totiž daří občas od svých návštěv vyškemrat cigarety, které pak tajně kouří. A to se lékařům pochopitelně nelíbí, protože to komplikuje její léčbu poruchy příjmu potravy. Nelíbí se to ani Krampolovi, který proto požádal zdravotní sestry, aby všem jejím případným návštěvám vzkázaly, že jí nesmí nosit cigarety.

„Pan primář mě výslovně varoval. Cigára ničí účinek léků, které Hanička dostává. A já chci, aby se uzdravila,“ řekl Krampol. Jenže život bez cigaret Krampolová těžce nese. „Jiříček mi odmítl přinést cigarety, které mám doma. Tady je to těžké, stejně nesmím jít na zahradu kouřit sama, jen s doprovodem. A každý den návštěvy nemám, " řekla Krampolová.

Krampol ale není zase tak hodný a starostlivý, jak se zdá. Údajně mu vyhovuje, že je Hanka v nemocnici. Nemusí se prý strachovat, v jakém stavu ji doma najde, a užívá si výlety s kamarády, dokonce se mu i ulevilo.

A ze slov Hany Krampolové je zřejmé, že se domů jen tak nepodívá, ačkoli by ráda. Sama by nejraději jela společně s Krampolem na výlet do přírody. Přestože ona si o tom může nechat zatím jenom zdát, Krampol si údajně dopřává výlety v jednom kuse.

Navíc se snaží i hodně sportovat, takže chodí cvičit, běhat a teď v létě i hodně plave. Jako kdyby na svou ženu zapomněl, ale třeba si chce jen odpočinout. Navštěvuje alespoň manželku v nemocnici? Prý ano, jenže Hanka tvrdí něco jiného. Návštěvy údajně nemá každý den, takže zase tak často za ní asi nechodí. Zřejmě si chce ještě naplno užívat života, dokud je Hana v bezpečí nemocnice. Jak to nakonec dopadne? A zůstane Krampol s manželkou, nebo si na stará kolena pořídí novou „ošetřovatelku“?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden