Moje šťastná hvězda

Lenka Kořínková zahodila svoji šanci na úspěch!

Stál jí alkohol za to?

Zlý jazkové tvrdí, že se LENCE KOŘÍNKOVÉ (60) možná podařilo skoncovat s démonem alkoholu, ovšem s nevkusem se nejspíš nerozloučí nikdy.

Kdo ví, co spisovatelku a herečku Lenku Kořínkovou proslavilo více. Byly to její fenomenální dietní knihy s kytičkovými a zvířátkovými dny, které pomohly tisícům „tlouštíků“ k lepším křivkám? Nebo snad její herecké a pěvecké pokusy? Či legendární naprosto nevkusné modely a skandály v čele s fotografií, kdy se na mol opilá a pomlácená válí s lahví v ruce ve škarpě u silnice? Těžko říct. Každopádně v současné době se Kořínková snaží žít v rámci svých možností „normálně“, příliš nevybočovat, pomineme-li její šatník, a neupozorňovat na sebe. Vrátila se před kameru a alkoholové pokušení snad jednou provždy přemohla.

Nic nebylo jako dřív

Rodačka z Opavy se po absolvování Pražské konzervatoře rozhodla zahájit svou hereckou kariéru v divadle Semafor. Později, když jí bylo 18 let, si zahrála po boku DAGMAR HAVLOVÉ (63) tehdy Veškrnové, v dnes už legendárním filmu Holky z porcelánu, kdy ztvárnila jednu ze svých zřejmě nejznámějších rolí. Slibně rozjetou kariéru však v roce 1981 přerušila její emigrace k protinožcům do Austrálie. Když se po revoluci Lenka vrátila, nic už nebylo jako dřív. Bylo pro ni těžké, ba co více, téměř nemožné, navázat na předchozí úspěšnou kariéru. Měla problém se prosadit, a tak začala laškovat s alkoholem, díky němuž později skončila úplně na dně.

Soukromé peklo

Ona zmiňovaná fotografie byla tehdy pro Lenku údajně dostatečným varováním. V době, kdy obletěla celou republiku a všichni se tak stali nechtěnými svědky jejího soukromého pekla, Kořínkové došlo, že takhle už to zkrátka dál nejde. Vzdala se tedy veškerých návykových látek ve svém jídelníčku a rozhodla se žít zdravě. Dál se sice vyžívá ve svých výstředních kombinacích neslučitelných kusů oblečení, tak jako před lety už ale skončit nehodlá.

Opět pije?

Na druhou stranu, u příležitosti svých šedesátých narozenin šokovala prohlášením, že ji herectví ze dvou třetin vlastně vůbec nebavilo a co se týče jejího extempore ve škarpě? Posuďte sami: „A to je špatně? Když to skončí ve škarpě?“ rozčílila se při zmínce jejího trapasu z minulosti. „Nebudu jako čeští herci, o kterých někdo napíše, že se ožrali, a oni si nasypou popel na hlavu. Já si můžu chlastat, jak chci, a co je komu do toho?“ uvedla rázně. Zda tedy skončila s alkoholem opravdu, o tom se můžeme, jak se zdá, jen dohadovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden