Moje šťastná hvězda

Lenka Vlasáková se těší, až děti budou z domu

Touží po větší romantice

Díky čtyřem dětem a nestandardní výchově, kterou s JANEM DOLANSKÝM (38) praktikují, je herečka LENKA VLASÁKOVÁ (44), jež exceluje v seriálu Na vodě, považovaná za rodinný typ. Přesto je pro ni život bez závazků velmi lákavý. Říká, že jakmile děti dospějí, už nemají co doma pohledávat!

Kvůli pracovnímu vytížení a péči o početnou rodinu si Lenka mnoho let nemohla dovolit ten luxus zastavit se a udělat si čas jen pro sebe. Důvodem zcela jistě bylo i to, že všechny jejich děti jsou vychovávané stylem tzv. waldorfského školství a vyžadovaly tak aktivnější spoluúčast rodičů, než je tomu u klasické výchovy. Jinými slovy si to tak dvojice zvolila sama. A podle Lenčiných slov by neměnili. Přesto Vlasáková momentálně objevuje novou část života.

Žádné výčitky

Nejmladší syn JOHAN (5) začal chodit do školky a jeho maminka neskrývá údiv z nově získaného prostoru, když se po tolika letech nemusí o nikoho starat. „Najednou zjišťuju, že mám čtyři hodiny jen pro sebe,“ směje se herečka.

Se získaným časem se podle svých slov teprve učí nakládat. Považuje prý za malý zázrak i to, že si někam sedne a nikdo po ní nic nechce. Líbí se jí i to, že může dělat, co ji napadne, a necítí se přitom nijak provinile.

„Je krásný pocit, že se můžu v klidu začíst do knihy a nevyčítat si, že mám dělat něco jiného,“ popisuje s nadšením nově objevované slasti, které si dlouhá léta nemohla dovolit. Natož už několik výletů, které si mohli udělat sami s Honzou bez dětí.

„Párkrát jsme si dovolili odjet na několik dní jen sami,“ prozrazuje s tím, že uplynulých 15 let bylo něco takového nemyslitelné, takže nyní je to pro ně fascinující. Herečka se nijak netají ani tím, že nesdílí strach jiných matek, které se své děti snaží v rodinném hnízdě udržet, co nejdéle to jde. Má to prý přesně naopak.

Čím dřív, tím jedině líp

Lenka prozrazuje, že nejstarší dcera SOFIE (20), kterou má jako jedinou z předchozího vztahu s EGONEM TOBIASEM (45), už mimo domov svých rodičů asi dva roky bydlela a pro Lenku to prý byl příjemnější stav, než když se pak zase vrátila.

„Předtím jsem jí už dala důvěru,“ vysvětluje s tím, že po návratu se o ni začala opět strachovat. „Zase jsem cítila potřebu ji kontrolovat a hlídat,“ popisuje Vlasáková s tím, proč považuje za velmi důležité, aby děti v dospělosti nesdílely společné bydlení s rodiči.

Děti ještě nejsou plnoleté. Na úplný klid si tak ještě pár let počká.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden