Můj kousek štěstí

Léta miluji tajně svého švagra

Sestra si ho nezaslouží. Vzala si nejlepšího chlapa na světě a vůbec si toho neváží. Dělá si z něho jen legraci, zneužívá jeho dobroty a dokonce flirtuje s jinými.

Moje sestra Adéla je úplně jiná než já. Asi proto, že je mladší, se celý život chová jako rozmazlený fracek.Já jsem byla vždycky ta vážnější a zodpovědnější. Máme to v povaze a rodiče nás vždycky tak brali. Ty jsi starší, tak budeš na sestru dávat pozor. Když došlo na zlobení, byla všeho strůjcem Adéla a já to pak odnesla spolu s ní.A tak se nám to táhlo i během školy, já za ni žehlila průšvihy, pomáhala jí s učením, protože byla lajdák. S láskami jsme to měly tak, že Adélka se vždycky zamilovala a pak svého nápadníka odkopla, že ji nebaví.Já jsem měla tři kratší vztahy a jeden vážnější. A pak se objevil Filip. Sestra ho poznala na nějaké akci, na které byla s kolegy z práce. Adéla ho okamžitě okouzlila. Doma mi o něm básnila, jak je skvělý a úžasný.A pak ji napadlo, že bych mohla jít na rande s ní, abych prý viděla, jak vypadá pan Božský. Zamilovala jsem se na první pohled, jenže on patřil sestře, tak jsem ho milovala jen platonicky a doufala, že mě to přejde.

Láska mě spaluje

Jenže nepřešlo. Vztah Filipa a Adély nabral na obrátkách, byl stále vážnější, až se spolu sestěhovali a začali chystat svatbu. A já byla na dně, Filipa jsem milovala tak moc, že jsem se dokonce rozešla s fajn klukem, který mě požádal o ruku.Odmítla jsem ho jen proto, že mi připadal proti Filipovi obyčejný a nezajímavý. Nejhorší bylo, že jsem Filipa často vídala, zpočátku, dokud sestra bydlela doma u rodičů, vodila ho k nám pořád. Naši si ho taky moc oblíbili.Když se pak odstěhovali a koupili si vlastní byt, tak mě sestra neustále zvala a stále zve na návštěvu. A já neodmítám. Ale jsou to strašná muka, vidět člověka, kterého šíleně miluju, a vědět, že patří jiné…

Hloupý méďa?

Sestra si uměla vybrat, nejenže je Filip moc hezký a společenský chlap, dokáže se navíc postarat o domácnost, vaří i uklízí.Zatímco Adéla se stále umí dobře bavit a vůbec jí nevadí, že je vdaná, klidně před manželem flirtuje s jinými muži. Když jsem jí řekla, že by se měla krotit, usadila mě, že to Filipovi nevadí. Já ale občas zahlédla jeho pohled, jak se na ni dívá a tolerance v něm rozhodně nebyla.Jednou jsme si vyrazily se sestrou samy dvě a já ji přistihla, jak se líbá s cizím mužem. Když jsem jí to vyčetla, zasmála se a reagovala slovy: co oči nevidí, to srdce nebolí. A že je Filip takový její hloupý méďa.Tenkrát jsem ji za to nenáviděla. Já bych tohle Filipovi nikdy neudělala. Tak jsem ve skrytu duše nešťastná. Svého švagra miluji tak moc, že bych byla kvůli němu schopná čehokoliv. Někdy si říkám, že sestře by to třeba bylo i jedno, kdyby o něj přišla.
Nejspíš by se jen oklepala a našla si jiného. Nejraději bych se Filipovi vyznala ze své lásky, řekla mu všechno o sestře, ale bojím se odmítnutí. Jenže žít takhle v nejistotě? Jednou nejspíš přijde chvíle, kdy zkusím zabojovat o své štěstí – i za cenu toho, že podrazím vlastní sestru.

Ivana (37), Ostrava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden