Moje šťastná hvězda

Letní bruschetta s rajčaty

Báječná jednoduchá pochoutka, kterou zvládnete za chvíli a s minimem ingrediencí.


Ingredience:


chléb či bagety


4 rajčata


1 svazek čerstvé bazalky


sůl a pepř


3 stroužky česneku


olivový olej


Postup:


Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.


Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.


Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.


Drobnou změnou může být, že chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs. Nakonec můžete dozdobit i celými lístky bazalky.


Náš tip


V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Lze ji nahradit sušenou, nebo použijte místo ní bazalkové pesto (1–2 lžičky).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden