Letní bruschetta s rajčaty

Báječná jednoduchá pochoutka, kterou zvládnete za chvíli a s minimem ingrediencí.


Ingredience:


chléb či bagety


4 rajčata


1 svazek čerstvé bazalky


sůl a pepř


3 stroužky česneku


olivový olej


Postup:


Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.


Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.


Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.


Drobnou změnou může být, že chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs. Nakonec můžete dozdobit i celými lístky bazalky.


Náš tip


V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Lze ji nahradit sušenou, nebo použijte místo ní bazalkové pesto (1–2 lžičky).

reklama
reklama

Komentáře