Moje sladké tajemství

Letní péče na dovolené u moře

Voda, základ života

Na sluníčku a v teple nezapomínejte dodržovat dostatečný pitný režim. Tělo se v teple dehydratuje rychleji, a tak pijte o něco málo více než normálně, zejména pokud navíc vyvíjíte nějakou fyzickou aktivitu. Doporučuje se vypít denně 2-3 litry čisté vody, v létě se však nebojte dát si i více než 3 litry. Mimo jiné tím velmi prospějete své pokožce, která má na slunci tendenci vysychat.

Opalujte se s rozumem

Alfou a omegou péče o pleť na dovolené u moře je opalovací krém. Při jeho nákupu zohledněte, jaký je typ vaší pokožky a kam se chystáte. K moři vždy volte vyšší faktor ochrany, než byste použili v našich končinách. Pokud s sebou berete i děti, pořiďte jim silnější krém než sobě.

Pro nejmenší děti se hodí krémy s faktorem 50+, protože bývají určeny pro citlivou pokožku. Důležitá je také denní doba, kdy se chystáte slunit. Nejsilnější je slunce mezi 11. a 15. hodinou, v tuto dobu se zdržujte raději uvnitř.

Víte, jak se mazat?

U opalovacího krému je stěžejní jeho správné použití.Mazat se na pláži těsně před skokem do vody je pozdě, protože pokožka potřebuje nějaký čas, aby krém stihla vstřebat. Ideální je mazat se zhruba 20 minut před sluněním a pravidelně i v průběhu dne. Při opalování se opravdu vyplatí svědomitost. Rudá pokožka je opravdu nepříjemná, pálí, někdy se na ní objeví i bolestivé puchýřky a opravdu nevypadá hezky. Přílišným opalováním bez dostatečné ochrany se na pokožce dříve vytvářejí vrásky a stařecké skvrny. Co je ale nejdůležitější – dodržováním zásad správného opalování předejdete potenciální hrozbě rakoviny kůže..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden