Letní salát s tuňákem

Suroviny na 4 porce:

ledový salát

4 rajčata

4 papriky bílé

6 ředkviček

2 řapíky celeru

2 feferonky

hrst lístků rukoly

2 červené cibule

menší celer

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

olivový olej

sezamová semínka

pepř, bazalka, oregano, yzop

Postup:

Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále na jemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy. Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme do křupava na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejméně olejem z pánve. Nakonec přidáme lísky rukoly, ochutíme kořením a lžící olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama