Levandulová zmrzlina

Vyzkoušejte zmrzlinu s barvou, vůní a příchutí levandule – určitě si ji zamilujete!

Potřebujete:

✿ 4 lžíce a 1 lžičku levandulových květů

✿ 300 ml plnotučného mléka

✿ 300 ml smetany ke šlehání

✿ 70 g cukru nebo stévie

Postup:

1) V hrnci rozmíchejte cukr s mlékem, přidejte 4 lžíce rozemnutých levandulových květů a dejte na sporák. Za stálého míchání, aby se mléko nepřipálilo, zahřívejte, ale nenechte projít varem. Těsně před bodem varu odstavte.

2) Levandulové mléko nechte vychladnout a pak ho přes noc nechte rozležet v ledničce. Druhý den sceďte, přidejte vychlazenou smetanu a lžičku levandulových květů.

3) Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte ji do mrazáku. Po půlhodinách ji vždy vyndejte a dobře prošlehejte, aby směs dobře zmrzla a nebyly v ní krystalky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden