Moje šťastná hvězda

Levandulový krém na ruce

Tato bylinka má nespočet léčivých účinků. Pomáhá při bolestech hlavy, astmatu, revmatismu nebo při bolestech svalů a kloubů. V neposlední řadě působí blahodárně na náš spánek. Stačí si dát pytlíček s usušenou levandulí pod polštář a budete spát jako nemluvně. Vyrobte si krém na ruce, který vám pomůže odbourat stres a úzkost.

Co budete potřebovat?

Zvlášť do misek si připravte třicet pět kapek stoprocentního levandulového oleje, čtvrt šálku stoprocentního mandlového oleje, dvě polévkové lžíce kokosového oleje, tři polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a tři polévkové lžíce nastrouhaného včelího vosku.

Jak postupovat?

Smíchejte kokosový, mandlový a olivový olej a směs zahřejte ve vodní lázni na mírném ohni nebo v hrnci s dvojitým dnem. Dávejte pozor, aby se olej nevařil. Do horkého oleje přidejte včelí vosk a několik minut míchejte, dokud se vosk zcela nerozpustí.

Stáhněte z plotny, přelijte do skleněné, uzavíratelné nádoby a nechte úplně vychladnout. Občas promíchejte, aby se směs provzdušnila a na konci měla krémovou konzistenci. Dejte směs na deset minut do lednice a pak přidejte levandulový olej.

Pořádně promíchejte, olej rozlijte do malých skleněných uzavíratelných lahviček. Krém na ruce skladujte v lednici nebo na jiném chladnějším a temném místě. Tak prodloužíte jeho trvanlivost..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden