Můj čas na kafíčko

Levandulový krém na ruce

Bylinka má nespočet léčivých účinků. Pomáhá při bolestech hlavy, astmatu, revmatismu nebo při bolestech svalů a kloubů. V neposlední řadě působí blahodárně na náš spánek. Stačí si dát pytlíček s usušenou levandulí pod polštář a budete spát jak nemluvě. Vyrobte si krém na ruce, který vám pomůže odbourat stres a úzkost.

Co budete potřebovat?

Zvlášť to misek si připravte třicet pět kapek sto procent levandulového oleje, čtvrt šálku stoprocentního mandlového oleje, dvě polévkové lžíce kokosového oleje, tři polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a tři polévkové lžíce nastrouhaného včelího vosku.

Jak postupovat?

Smíchejte kokosový, mandlový a olivový olej a směs zahřejte ve vodní lázni na mírném ohni nebo v hrnci s dvojitým dnem. Dávejte pozor, aby se olej nevařil. Do horkého oleje přidejte včelí vosk a několik minut míchejte, dokud se vosk zcela nerozpustí. Stáhněte z plotny, přelijte do skleněné, uzavíratelné nádoby a nechte úplně vychladnout. Občas promíchejte, aby se směs provzdušnila a na konci měla krémovou konzistenci. Dejte směs na deset minut do lednice a pak přidejte levandulový olej. Pořádně promíchejte a pak olej rozlijte do malých skleněných uzavíratelných lahviček. Krém na ruce skladujte v lednici nebo na jiném chladnějším a temném místě. Tak prodloužíte jeho trvanlivost. Krém na ruce můžete používat i bez přidání levandulového oleje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden