Levná a rychlá žemlovka

 Máme pro vás skvělý tip, jak je uplatnit a získat tím další skvělý pokrm, za který vám budou všichni líbat ruce.

Ingredience:  0,3 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozinek, strouhanka, zbytek buchtiček, lžíce másla, 50 skořicového cukru, 4 jablka

Postup: Zbytek buchtiček pro přípravu žemlovky nakrájejte na plátky, zvlhčete mlékem, do kterého vmíchejte žloutky a cukr.

Ohnivzdornou mísu dobře vymažte tukem, vysypejte strouhankou a poklaďte vrstvou navlhčených plátků buchet. Na ně dejte nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu buchet.

Tento postup opakujte a jako poslední vrstvu dejte buchty.  Povrch žemlovky pokropte máslem, posypejte cukrem a upečte. Na žemlovku můžete po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.

Náš tip Jestliže vám buchtičky nezbyly, a přesto si chcete žemlovku podle našeho receptu připravit, nezoufejte. Místo buchet přidejte rohlíky, veku nebo zbytek vánočky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden