Můj čas na kafíčko

Lezou si na nervy. Půjdou od sebe?

Zdá se, že pandemie pěkně zamávala se slavnou pěveckou dvojicí, Hanou Zagorovou (73) a Štefanem Margitou (63). Není divu, že i na ně si došlápla ponorka, když jsou spolu už přes rok zavření mezi čtyřmi stěnami.

Začínají si údajně lézt tak trochu na nervy. Dlouhá léta se jim krize vyhýbala, za což patrně mohla i jejich profese. Díky koncertům mohli od svých strastí jednoduše utéct.

Kam ale během krize, když ani Margita nemohl za svou rodinou na Slovensko? Během karantény si na sobě začali všímat chyb a nedokonalostí, které jim začínají vadit. Ustojí tuhle manželskou zkoušku?

Štefan a konflikty?

Dlouhé dny a hodiny strávené pozorováním jeden druhého. Tak by společné soužití mohli popsat známí zpěváci, ačkoli Hana svého manžela donedávna obvykle až nekriticky vynášela do nebes. „Mám ráda na Štefanovi vlastně všechno. Jeho velké srdce i to, jak je empatický a hodný,“ řekla.

V jiné souvislosti však poznamenala, že na Štefanovi jí vadí jeho občasná hašteřivost, ba přímo hádavost. Z ničeho nic se prý dokonce dokáže rozohnit a pohádat se třeba v obchodě s prodavačkou. Zagorovou tohle chování zřejmě vytáčí, a to proto, že nesnáší hádky.

Nudu a špatnou náladu se prý Margita snaží zahnat nekontrolovaným úklidem, který si dělá po svém, a někdy až poněkud chaoticky. „Nějaké věci dá někam, kam nepatří. Já si pak myslím, že je vyhodil,“ práskla na manžela zpěvačka, která má toho zřejmě už po krk. Ani Štefan na manželce tu a tam nenechá nit suchou.

Jeho zase dokáže vytočit zpěvaččina nerozhodnost při nakupování. Ať už se jedná o domácí potřeby, nebo běžné potraviny. Hana si prý všechno prohlíží šíleně dlouho a místo toho, aby si to nakonec koupila, požádá prodavačku, aby jí to schovala do dalšího dne.

Při domácím přemítání, zda koupit, či nekoupit, se nakonec rozhodne, že zamluvenou věc vlastně ani nepotřebuje. Leccos nasvědčuje tomu, že jenom lepšící se epidemiologická situace ve společnosti jim manželství může zachránit.

Odloučí se i pracovně?

Na sklonku kariéry se rozhodli pro vytvoření společného CD s názvem „Konečně spolu“, z něhož mělo vzejít i turné, které se však neuskutečnilo. Plány zhatil koronavirus. Náhrada zatím v plánu není, přestože sólových koncertů mají Hanka i Štefan v diáři hodně. Uvidíme, jak tohle dopadne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden