Moje šťastná hvězda

Liam Neeson: Nemůže zapomenout

Role osamělého vdovce mu připomněla tragédii.

Pro LIAMA NEESONA (64), který si nedávno po 14 letech opět zahrál v pokračování vánoční britské klasiky Láska nebeská, bylo natáčení poněkud smutným zážitkem. Z velké části hrál totiž sám sebe – osamělého vdovce.
Je to sice už osm let, co jeho manželka NATASHA RICHARDSON (†45) tragicky zahynula při nehodě na lyžích, a Neeson už má novou partnerku, ale na svou ženu stále nemůže zapomenout. Období velkého smutku se mu vrátilo v době, kdy natáčel film, u kterého by se diváci měli bavit. Pokračování filmu má mít sice jen 10 minut, ale herec přiznal, že i tak na něj kvůli dlouhé odmlce, která od prvního dílu uběhla, přišly smutné myšlenky. „Bylo to před 14 lety a každý žil svůj život. Někteří zemřeli, někteří se rozvedli. Já přišel o ženu,“ vypočítává dnes Neeson. Mezi zesnulými, kteří se na prvním díle filmu podíleli, byl i slavný herec ADAM RICKMAN (†69), který podlehl rakovině. „Byl to můj drahý přítel,“ rozesmutnil se Liam. Herec několikrát prozradil, že se se smrtí ženy nemohl dlouho vyrovnat. Richardson totiž po nešťastném pádu na lyžích utrpěla zranění a upadla co kómatu.

Natasha Richardson se po pádu zvedla, pak ale upadla do kómatu.

Unáhlil se s žádostí o ruku?
Lékaři tehdy herci řekli, že její mozek už je mrtvý, a tak se ji nakonec s těžkým srdcem rozhodl nechat od přístrojů odpojit. „Měli jsme dohodu, že kdyby se jeden z nás dostal do vegetativního stavu, odpojíme se,“ vysvětlil tehdy Neeson, který měl s Natashou dvě děti. Teprve po nějaké době ale přiznal, co po smrti manželky prožíval. „Když slyším, jak se v našem domě otevírají dveře, pořád si myslím, že ji uslyším,“ svěřil se. Nyní je ale hvězda Schindlerova seznamu opět zasnoubená. Svou partnerku FREYU ST. JOHNSTON (43), která pracuje jako PR manažerka, požádal o ruku už po půlroční známosti. Od té doby ale už uběhly tři roky a svatba se stále nekoná. Že by váhal, nebo si jeho nová láska není jistá, zda už se s minulostí zcela vyrovnal? Možná jí není zcela příjemné, že o svém trápení Neeson stále v médiích mluví. Pravda je, že už v roce 2012 si pár dal načas pauzu. Inu, ani hollywoodské hvězdy nemají život jako med, i když to tak vypadá.

Roli vdovce zkusil ve filmu a bohužel i v reálném životě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden