Můj čas na kafíčko

Líbezný cholerik, král mnoha českých komedií

Můj čas na kafíčko

Nerudného vejminkáře Evžena Humla v oblíbeném seriálu Chalupáři nemusel hrát, stačilo být sám sebou.

Pamětníci by dokázali vyjmenovat hned několik hereckých legend, bez nichž už filmy nikdy nebudou takové jako kdysi. A jméno Jiřího Sováka (†79) by v tom výčtu u nikoho určitě nechybělo.

Malý Jiří, tehdy ještě příjmením Schmitzer, se narodil v pražské hospodě, kterou vlastnil jeho tatínek, a tak se rozumělo tak nějak samo sebou, že bude pokračovat v rodinné tradici.

Nijak se nezdráhal, když ho otec poslal vyučit se číšníkem. Jen stále častěji pokukoval po divadle a nakonec se hned po vyučení vydal rovnou na pražskou Státní konzervatoř.

Hercem se nikdo nestane hned

Teď už tedy byl i vystudovaný herec, jenže v tomhle oboru je potřeba postupovat od píky. A tak se Jiří pokorně živil jako

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden