Moje chvilka pohody

Líbí se jen sám sobě

Myslí si o sobě, že je středem světa a všichni mu mají ležet u nohou. Je nejlepší, nejkrásnější a chce to slyšet i od vás.

Nakupuje si drahé oblečení, hodiny tráví v koupelně a před zrcadlem, chodí dokonale sladěný. Poznáváte v tom partnera?

Pak je možné, že máte doma narcistu. A to bohužel není vůbec žádná legrace. Jde totiž o celkem vážnou duševní poruchu. Zajímavé je, že jí více trpí muži. Sklony k narcismu má dokonce každý dvacátý muž.

Peníze rozhází za oblečení

Možná vám zpočátku imponuje, jak dobře vypadá, že se o sebe stará, jak si ho obdivně prohlížejí. Pak ale zjistíte, že většinu výplaty utrácí za oblečení, návštěvy kosmetiky, manikúry a pedikúry.

Další velké sumy spolkne posilovna a solárium. A vaše celá výplata padne na placení složenek a nákupu jídla. Tak s takovým partnerem se časem život stane hotovým peklem. Takový člověk nedokáže ani doopravdy druhé milovat. Nejvíc totiž miluje sám sebe. Potřebuje se neustále chválit a být chválen.

Samo ho to nepřejde

Pokud se setkáte s narcistou, nevěřte tomu, že ho změníte. Buď ze vztahu rychle vycouvejte, nebo se dejte do boje. Ale rozhodně počítejte s tím, že se bez pomoci psychologa v žádném případě neobejdete.

Hlavně sebou nenechejte manipulovat. Váš partner vám nesmí vnutit pocit, že za všechny chyby můžete vy. Určitě se vám pokusí takový pocit vnutit. Jenže, když máte partnera zahleděného sama do sebe, není problém ve vás.

Ten, kdo by se měl léčit, je totiž on. Je možné ho z toho dostat. Chce to ovšem opravdu velkou trpělivost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden