Moje šťastná hvězda

Libuše Šafránková: Zatočí s podvodníky

Zatímco před pár týdny vypadala LIBUŠE ŠAFRÁNKOVÁ (64) plná síly a elánu, teď je zřejmě na pokraji zhroucení! Je špatná z toho, že v Německu sprostě zneužívají její fotografie jakožto krásné Popelky! Šafránkovou díky nim teď potkáte v každém supermarketu!

Před pár týdny se na pultech německých supermarketů objevil čokoládový pamlsek, který je zabalený v obalu, jenž nese fotku legendární Popelky! Když to Šafránková zjistila, udělalo se jí z toho mdlo. Soudit se prý ale nehodlá. Bohatě jí stačilo, že se chtěla soudit v roce 2011 kvůli knížce Nejkrásnější filmové pohádky a billboardům, které knize dělaly reklamu. „Mám z těch billboardů psychickou újmu, když se na ně musím denně dívat,“ prohlásila tehdy.

Dojde na soud?

Sice se tehdy chtěla soudit, ale nakonec jí to zřejmě někdo rozmluvil. „K soudu nedošlo, s paní Šafránkovou jsme se domluvili,“ uvedla tehdy manažerka vydavatelství. Teď se asi Šafránková bojí, že by opět neuspěla. Navíc nemá energii ani čas chodit po soudech. „To je nehorázné, co si ti Němci vůbec dovolují! Pokud je mi dobře známo, tak fotograf Jaromír Komárek, který fotil Popelku a celé natáčení, je pět let po smrti,“ nechal se slyšet režisér pohádky Tři oříšky pro Popelku VÁCLAV VORLÍČEK (87). Sama Šafránková se ke zneužití fotek německou firmou postavila také jednoznačně. „Soudit se nebudu a nestojím ani o spolupráci. Proto ani nebudu německou společnost kontaktovat.“ V Německu si jí jako herečky nesmírně váží a Popelka je tam možná ještě oblíbenější než u nás, ale to tamním společnostem nedává právo nakládat s fotografiemi nebo samotnou pohádkou bez souhlasu osob, které se na ní podílely. Ke všemu, jak je známo, herečka na svou roli Popelky nedá dopustit, a tak ji vše, co se pohádky týká, vždy hodně rozruší. Ačkoli byla německá společnost už několikrát upozorněna na to, že se dopouští porušování autorských práv, nedbá na to a každý rok přichází s novou cukrovinkou.

Libuše Šafránková

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden