Moje šťastná hvězda

Lituje návratu do televize?

Kvůli roli v Ulici si prošla herečka peklem. Nemá strach, že se to bude nyní opakovat?

Dlouho se JANA KRAUSOVÁ (67) v žádném seriálu neobjevila. Až nedávno přijala roli v Panu profesorovi. Proč si dala tak velkou přestávku?


Zdá se, že role ze školního prostředí Janě Krausové (67) skvěle sedí, navzdory tomu, že s tou poslední v seriálu Ulice si užila své. Herečka se přidala k zástupu známých tváří, které se objevují v seriálu Pan profesor a doslova se tetelí blahem.


Její postava Ireny Průšové, sekretářky ředitele gymnázia, sice nepatří mezi ty vyloženě kladné, přesto zatím nemá Krausová strach, že by měla prožívat stejné peklo jako před lety v Ulici. Pokud by se z Ireny ale vyklubala opravdu zlá potvora, nejspíš by neváhala a seriál co nejrychleji opustila.


Dlouho se prý nerozmýšlela


Nějaký čas se Krausová v žádném seriálu neobjevila, když však přišla nabídka na roli v Panu profesorovi, nerozmýšlela se prý dlouho. Důvod byl prý jednoduchý, příjemné herecké obsazení. Seriál se jí zdál pozitivní a navíc se v něm odehrává krásný milostný příběh.


„Po všech těch kriminálkách to je hezké zpestření,“ svěřila se Krausová podle které je seriál doslova půvabný a věří, že se divákům líbí. Role šéfky sekretariátu, která na první pohled působí jako šedá myš, a zároveň je tak trochu osobitá, Krausovou okamžitě zaujala.


Na seriál Ulice nevzpomíná v dobrém.

U obou totiž platí, že nic není takové, jak se zdá. Ačkoli se totiž tváří Irena neustále pohoršeně, umí zatahat za ty správné nitky, aby pomohla dobré věci.

Zkrátka je to člověk na svém místě, bez kterého by byla spousta lidí na gymnáziu nahraná. Herečka si je vědoma, že se nejedná o vyloženě pozitivní postavu, ale není prý pro seriál nijak zásadní, takže jí to zase tolik nevadí.

Jestli se v budoucnu něco změní a z její postavy se stane mrcha, netuší. V každém případě prý podobné role dostává často, ať už jde o postavy filmové, seriálové nebo divadelní. „Vždycky jde o ženy trošku uhnutý,“ směje se.

V Ulici prožívala doslova peklo

Neožívají v Krausové vzpomínky na její působení v seriálu Ulice? Před lety ji totiž diváci vídali v roli nepříjemné ředitelky Hádkové, která měla spadeno na profesorku Miriam Hejlovou, kterou hrála nezapomenutelná Hana Maciuchová (†75).

Jak už to tak bývá, fanoušci si ji s rolí spojili natolik, že kvůli tomu měla problémy i v reálném životě. „Já nemohla ani v podstatě do tramvaje. Matka odvracely děti,“ přiznala s tím, že cítila opravdu špatně.

Krausové nebylo příjemné jakou mrchu musí hrát a chtěla po scenáristech, aby začalo být zřejmé, co k tomu Hádkovou vede, že je tak zlá. Ti ale byli neúprosní, proto měla herečka své působení v seriálu ukončit. Nezbývá než doufat, že tentokrát ji nic podobného nepotká.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden