Moje chvilka pohody

Lituji všechny své svatby

Vdávala jsem se třikrát a všech tří sňatků lituji. Poprvé to bylo ze zoufalství, podruhé z praktických důvodů a potřetí?

Měla jsem upjaté rodiče. A tak když mi po jednom mejdanu můj přítel navrhl, že se vezmeme, souhlasila jsem. Narodila se nám dcera, ale zůstala jsem na ni sama. Můj manžel se nedokázal vzdát bujarého života. Chtěla jsem zapomenout na zklamání a začala se toulat po hospodách. Probrala jsem se až když jsem zjistila, že jsem znovu těhotná. Netušila jsem, kdo je otcem.

A tak jsem si vzpomněla na Otu, kterému jsem se líbila a který byl schopen nás uživit. Syna jsem dlouho přenášela, a tak nikdo netušil, že syn není mého manžela. Odhad, že nás uživí, byl správný. Hodně vydělával, ale také hodně pil.

Šikovný, ale hrubý

Šel třeba v pátek do hospody a vrátil se až v neděli. Nevěděla jsem, jestli má milenku nebo jestli celou dobu nasával. Když bylo synovi patnáct, rozvedla jsem se. Bohužel jsme i po rozvodu bydleli spolu. A já z toho stresu onemocněla.

Přibrala jsem, přišla cukrovka a amputovali mi dva prsty. Začala jsem mít existenční problémy. V té době se mi ozval můj první ex s tím, že bychom se mohli vzít, abychom byli zajištění. Prý abych po něm měla vdovský důchod. Sice myslím, že si spíš myslel na můj důchod, ale souhlasila jsem. Jsem ale nešťastná.

Manželovi je skoro sedmdesát, ženský už nehoní, jsme ale jako dva cizinci. Sice zajištění, ale sami. Kdybych mohla něco ve svém životě změnit, nevzala bych si ho. Ani jeho, ani mého druhého manžela ne!

Květa O. (59), Havířov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden