Lívance s krabím masem

Suroviny na 4 porce:

1 lžička soli

1 lžička cukru krystal

1 lžička másla

2 vejce

200 g krabího masa

42 g droždí čerstvé

500 ml mléka

500 g hl. mouky

250 g zakysané smetany

50 g kaviáru na ozdobu

dle potřeby olej

Postup:

1) Mouku prosejeme do mísy a osolím ji.Šálek mléka ohřejeme, přidáme cukr, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Necháme vykynout kvásek, vlijeme ho do osolené mouky. Přidáme zbytek vlažného mléka, žloutky, rozehřáté máslo a vypracujeme hladké těsto.Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout (cca 45 minut). Ke konci kynutí vmícháme hustý sníh z bílků. K těstu přidáme také rozdrobené krabí maso a těsto necháme ještě 15 minut kynout.

2) Lívanečník vymastíme olejem a rozpálíme ho. Vlijeme těsto a pečeme bliny z obou stran. Upečené bliny rozložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Podáváme bliny horké ozdobené zakysanou smetanou s kousky krabího masa. Můžeme je podávat i s kaviárem, kousky uzeného lososa nebo jen s proužkem sterilované kapie. Bliny lze připravit z různých druhů mouky, z jáhel, pohanky i krupice a vždy se podává s uzenou rybou, plody moře nebo kaviárem a s hustou smetanou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama