Lívance s malinami a vanilkovým tvarohem

Suroviny na 4 porce:

20 g droždí

40 g cukru krupice

540 ml mléka

400 g hladké mouky

3 vejce

8 g citrónové kůry

4 g soli

120g tuku

60 g cukru moučky

12 g mleté skořice

1 vanilkový lusk

120 g lesních malin

120 g měkkého tvarohu

Postup:
Droždí smícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout. Do vykynutého kvásku rozšleháme vejce, přidáme zbylé vlažné mléko, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a zbylou dávku prosáté mouky.

Směs promícháme a prošleháme, a necháme opět kynout.   2.      Vykynuté těstíčko naléváme do tukem vytřených lívanečníků (nebo na rozpálenou pánev) a lívance pečeme po obou stranách dorůžova. Rozkrojíme vanilkový lusk a vyškrabeme semínka, která zamícháme do tvarohu. Hotové lívance obalíme v moučkovém cukru se skořicí, ozdobíme vanilkovým tvarohem a lesními malinami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden