Londýnské řezy

Ingredience:


  • 300 g hladké mouky

  • 140 g másla

  • 70 g moučkového cukru

  • 3 žloutky

  • ½ Kypřicího prášku do pečiva Vitana

  • Rybízovou marmeládu na potření


Všechny suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na plech v šířce asi 5 mm plátu. Potřeme rybízovou marmeládou a přelivem. Nakonec posypeme sekanými ořechy. Pečeme pozvolna při 180 stupních 15–20 minut. Ještě za tepla krájíme.

Přeliv:


  • 6 bílků

  • 200 g cukru krupice

  • 120 g nahrubo sekaných vlašských ořechů

  • 1 Vanilkový cukr Vitana


Z bílků a cukrů ušleháme sníh a lehce přimícháme ořechy.

reklama
reklama