Moje sladké tajemství

Losos a krémové zapečené brambory

Suroviny:


  • 800 g brambor oloupaných brambor na plátky

  • 120 g crème fraîche nebo 30 % husté zakysané smetany

  • mořská sůl a mletý pepř

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 4 x 200 g filet z lososa bez kůže

  • 90 g hotového bazalkového pesta

  • 50 g rukoly a koprových lístků


Postup: Troubu předehřejeme na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dáme do větší zapékací nádoby. Poté vše osolíme, opepříme a promícháme. Rozprostřeme ve stejnoměrné vrstvě, pokapeme 1 lžící oleje a pečeme nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové. Lososa pokapeme zbylým olejem, osolíme a opepříme a rozložíme na brambory. Pečeme dalších asi 6 minut. Pokapeme pestem, ozdobíme rukolou a koprem a podáváme. Losos je naprosto ideální do letních dnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden