Moje sladké tajemství

Losos na pomerančích

Suroviny:

4 filety z lososa

2 pomeranče

2 lžíce hořčice

2 lžíce medu

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce strouhanky

4 snítky tymiánu

pepř

sůl

Postup:

Pomeranče důkladně omyjte, z jednoho nastrouhejte kůru a nakrájejte ho na kolečka, z druhého vymačkejte šťávu. V misce smíchejte kůru, šťávu, hořčici, med, olivový olej, strouhanku a osolte a opepřete.

Filety z lososa opláchněte, osušte a vyskládejte na plátky pomerančů na alobal. Potřete je ze všech stran marinádou, navrch položte snítku tymiánu, pořádně zabalte a dejte na plech.

Vše dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte zhruba 35 minut. Před podáváním z každého filetu sejměte kůži. Podávejte s pečenými rozmarýnovými bramborami nebo lehkým salátkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden