Můj kousek štěstí

Losos s hummusem

Chutný hummus z cizrny můžete využít jako báječnou přílohu třeba k opečenému lososovi. Hummus můžete dochutit i kari, chilli apod.

Potřebujete:

✿ 2 porce lososa
✿ bylinkovou kořenicí směs
✿ sůl
✿ citron

Hummus:

✿ 500 g cizrny
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci tahini pasty
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ drcený římský kmín

1. Na cizrnu nalijte nejméně 1,5 l vody, aby nezůstal po nabobtnání povrch suchý, a nechte ji namočenou přes noc. Ráno vodu slijte, cizrnu zalijte čistou vodou, uvařte doměkka a sceďte.

2. Scezenou cizrnu vložte do mixéru a rozmixujeme. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, nakrájený česnek, tahini pastu a ještě jednou rozmixujte. Pokud je cizrna moc hustá, rozřeďte ji trochou vody ve které se vařila. Dochuťte citronovou šťávou a drceným římským kmínem.

3. Porce lososa osolte, posypejte bylinkovým kořením a na másle nebo olivovém oleji opečte na grilovací pánvi. Podávejte s hummusem pokapaným olivovým olejem, bylinkami nebo spařenými listy špenátu a plátky citronu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden