Moje sladké tajemství

Lotrinský koláč

Suroviny:

Na korpus:

300 g hladké mouky

2 vejce

150 g másla

špetka soli

Na náplň:

200 g anglické slaniny

150 g sýru Gouda

4 vejce

1 kelímek zakysané smetany

sůl

pepř

špetka muškátového oříšku

Postup:

Suroviny na korpus smíchejte a rukama vypracujte vláčné, nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout. Z těsta vyválejte tenký plát a vložte ho do kulaté koláčové formy vymazané máslem. Slaninu nakrájejte na kousky, rozprostřete na těsto a zasypte strouhaným sýrem.

V misce smíchejte vejce se zakysanou smetanou, špetkou muškátového oříšku, osolte a opepřete. Směs nalijte do formy. Pečte 30 minut na 200 °C.

Tip!

Tento recept na křehké těsto můžete využít i při přípravě mnoha chutných dezertů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden