Můj kousek štěstí

Lubomír Lipský - Smutný starý muž

Můj kousek štěstí

Populárnímu herci a komikovi v životě do smíchu často nebylo. Smrt svého tatínka, dvou bratrů a syna nesl velmi těžce. Když odešla i jeho milovaná žena Věra, srazilo ho to na kolena. Sám Lubomír Lipský se dožil vysokého věku 92 let. Zemřel v roce 2015.

Zakřiknuté a poslušné dítě z cukrárny

Tatínek Vilém Lipský byl nadšený divadelník. Vedl cukrárnu a v Pelhřimově, kde rodina žila, také ochotnický spolek „Rieger“. K divadlu vedl od dětství také všechny své syny a podle vzpomínek Lubomíra Lipského, celou svou rodinu: „Postupně zapletl do divadelních sítí všechny, včetně babičky a nás tří bratrů. Mě, Oldřicha a Dalibora.“

Zatím co Lubomírovi bratři byli veselí a hluční už jako kluci, popisoval Lubomír Lipský sám sebe jako tiché, poslušné a lehce obézní dítě, které vyrůstalo v cukrárně. Později přiznal, že mu tato povaha zůstala do dospělosti a často byla ve velkém rozporu s

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden