Moje šťastná hvězda

Luděk Munzar: Jak bojuje se svými chmurami?

Dnes by se rozhodl jinak

Oblíbeného herce LUĎKA MUNZARA (84) v posledních letech stíhá jedna životní katastrofa za druhou. Proto se není čemu divit, že dnes je z něj zlomený muž, který se snaží spíš přežívat než skutečně žít.

Kromě všech svých problémů se ale musí vypořádat i se zdravotními problémy své ženy JANY HLAVÁČOVÉ (79). Ty mu také na jeho chatrné psychice nepřidávají. Přesto se snaží myslet pozitivně už kvůli své dceři BÁŘE MUNZAROVÉ (45), která se o své rodiče snaží starat, seč jí síly stačí a to i na úkor svého milostného života po boku MARTINA TRNAVSKÉHO (47).

Život se s ním nemazlí

Bojoval s rakovinou, přežil infarkt, vypořádává se s neléčitelnou Parkinsonovou chorobou a depresemi své ženy. To rozhodně není život, o kterém Munzar mohl kdy snít. Přesto zatím všechno ustál. „Když je mi strašně ouvej, a to se mně v životě stává, tak si zajdu k chrámu sv. Mikuláše. Odtud jdu nahoru a u každého domu se zastavím a vracejí se mi věci, který jsem četl jako malej kluk, jako puberťák, jako zamilovanej, jako utrápenej starej člověk, prostě tam jsem doma,“ líčí herec. Zkrátka pražská Malá Strana je pro něj skutečným domovem, kam se uchyluje pokaždé, když má starosti a něco ho trápí.„Ta Malá Strana je pro mě něco nádhernýho. To je kus země, který nikdo na světě nikde nemá. Mnohé ale zaráží fakt, proč raději pro pomoc nechodí k odborníkům nebo ke svým nejbližším a přátelům, kteří by se ho jistě snažili všemožně rozptýlit a podpořit ho.

Mezi nepříjemné chvíle v jeho životě jistě patří i rozvod dcery.

Už nechce plýtvat časem

Prý se mu ale v přítomnosti nejbližších vracejí tíživé vzpomínky na to, co kdy udělal, a co měl udělat jinak. „Něco bych rád strašně opravil, nebo se rozhodl jinak,“ přiznává legendární herec. Ale teď už nemá čas na to, aby se pořád ohlížel zpátky do minulosti. Každý tu máme svůj čas, který jednoho dne vyprší. A poté, co přežil rakovinu, ví, že čas, který mu zbývá, musí beze zbytku naplno využít. Aby jednou nelitoval svých činů ještě víc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden