Moje šťastná hvězda

Luděk Sobota vs Roman Skamene: Kamarádství zničil alkohol!

Někdejší přátelé spolu už nikdy nepromluví

Došla mu s ním trpělivost!

Herec LUDĚK SOBOTA (73) byl ke svému někdejšímu příteli dlouhou dobu hodně shovívavý. Jenže čeho je moc, toho je příliš...

Kvůli špatným vztahům z minulosti měl před lety problém sehnat si angažmá. Hlavně proto se rozhodl založit vlastní Směšné divadlo. Do něj angažoval různé populární komediální herce, včetně Romana Skameneho.

Ten ale svůj zábavný talent začal rychle utápět v alkoholu a bylo to s ním stále horší. Sobota mu opilost toleroval, dokud byl schopen na představení alespoň přijít. Dával mu přitom opakovaně najevo, že to tak dál nejde. „Nebylo to od něj vůbec fér vůči ostatním členům souboru a samozřejmě vůči divákům,“ vzpomíná.

Dál to nešlo

Měli spolu několik úspěšných komediálních scének. I proto si Luděk moc přál, aby se Roman dal zase dohromady. Šancí na vzpamatování mu proto poskytl hned několik. Místo vděku a snahy o nápravu se mu ale od kamaráda dostalo jen opakovaného zklamání. Poslední kapka Sobotovy trpělivosti vyprchala, když Skamene výslovně slíbil, že na příští představení určitě dorazí, ale opět se neobjevil.

Nepotřebuje ho

Reakce rozčíleného Luďka byla rázná. „Už jsem neměl nervy čekat, jestli se příště objeví, nebo ne,“ vyjádřil se před časem. Shodou okolností musel krátce potom, co Romana vyhodil, své Směšné divadlo zavřít. To ho však už dnes vůbec nemrzí. Práce v seriálech i filmech má prý dost.

„S Romanem jsem nadobro skončil,“ prohlásil Sobota kdysi a s někdejším kamarádem přestal úplně komunikovat. I když s ním podle všeho nechce stále nic mít, zdráhá se vztah k němu nazývat hanlivě. „Neříkal bych tomu nenávist,“ zamýšlí se. Žádné nové společné scénky se ale od nich už nedočkáme.

Roman Skamene.

Rozkol ho vůbec netrápí

Herec ROMAN SKAMENE (61) si z rozchodu se Sobotou hlavu nedělal. Dokonce se nechal prohlásit maskotem alkoholiků.

Divadelní herectví mu nikdy nepřirostlo nijak zvlášť k srdci. Hlavně prý proto, že má od dětství problém pamatovat si texty. Navíc jen divadlem se podle něj herec nemůže uživit. Z toho důvodu se vždycky soustředil především na filmy a seriály.

Na spolupráci se Sobotou se mu líbilo, že nešlo o klasické divadlo, ale že jejich scénky byly o improvizaci, takže si žádný přesný text pamatovat nemusel. To byl nejspíš také jediný důvod, proč vůbec v jeho Směšném divadle účinkoval. Z jeho slov vyplývá, že to pro něj nijak zvlášť významná etapa hereckého života nebyla.

Žádná lítost

Nejspíš proto, že měl úplně jiné představy o svém dalším směřování než dělat komediální divadlo, z vyhazovu si vůbec nic nedělal. Že s tím souvisel konec kamarádství s trpělivým člověkem, který se pokoušel při něm stát, si pravděpodobně neuvědomoval, anebo mu bylo lhostejné i to. „Prostě jsme se pohádali,“ okomentoval Luďkovo rozhodnutí, že s ním už nechce nic mít. Hledat vinu ve svých problémech s alkoholem ho ale nejspíš nenapadlo.

Vidí to jinak

„Vždyť jsem tam hrál jen jednou za tři měsíce,“ řekl herec před časem na dotaz ke krachu spolupráce se Sobotou. Tento argument však může působit legračně, když si uvědomíme, že jeden z hlavních důvodů, proč se s ním Luděk rozloučil, byl, že patrně kvůli opilosti několik představení úplně vypustil.

„Stejně už mě to vůbec nebavilo,“ zavzpomínal Skamene na své angažmá ve Směšném divadle. Je tedy vlastně možné, že kdyby se Sobota nerozhoupal, aby ho vyhodil, odešel by sám. Ve svých dalších projektech, jako byly před dvěma lety třeba Bony a klid 2, s někdejším parťákem stejně nepočítal.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden